Franse Bulldog

Design:
Tworzenie stron internetowych

Fotograf Poznań

Franse Bulldog

Historie

Over de geschiedenis van de Franse buldog zijn de kynologen het niet eens. Het meest waarschijnlijke is dat de Franse buldog afstamt van de Engelse buldog. De Engelse buldog zou gekruist zijn met kleine Franse terriërs, zo is de Franse buldog aan zijn staande oren gekomen. Deze kleine buldoggen, die "Toy Bulldoggen" werden genoemd, werden gefokt rond Nottingham, Engeland. Ze waren populair bij arbeiders. Door werkloosheid in Engeland vestigden veel Engelse arbeiders zich in de 19e eeuw in Noordwest-Frankrijk, ze namen hun Toy Bulldoggen mee. Het ras werd in het begin van de 20e eeuw enorm populair in Zuid-Franse steden. Men gebruikte de Franse buldog voor gevechten tegen stieren in grote arena's. Het ras werd in 1898 officieel erkend, als eerste in de Verenigde Staten.

Kenmerken:

De Franse buldog is vooral een gezelschapshond, hoewel de hond zeer waaks is. Een Franse buldog wordt ongeveer 10 à 14 jaar. Volgens de rasstandaard moet een Franse buldog een schouderhoogte hebben van 25 tot 35 cm. Ze hebben een dichte, glanzende korte vacht. De toegestane kleuren zijn: gestroomd, fawn en van deze twee kleuren de bonte variant (gestroomd-bont en fawn-bont). Volledig witte honden zijn ook toegestaan en vallen onder de bonte categorie.

De Franse buldog heeft een levendig karakter en is een echte mensenvriend. De hond kan meestal goed opschieten met kinderen. De buldog heeft vanwege zijn soms koppige karakter wel een consequente opvoeding nodig en ze kunnen onstuimig zijn. Als de hond goed opgevoed en gesocialiseerd wordt, gaat hij in het algemeen goed samen met andere huisdieren. Franse buldoggen zijn erg op hun baas gericht, als de baas onvoldoende aandacht aan ze besteedt, kunnen ze jaloers reageren. Een Franse buldog is moedig, erg nieuwsgierig en zal een uitdaging met een veel grotere hond niet uit de weg gaan. Hij kan over het algemeen het beste overweg met andere (bul)dogachtigen: die begrijpen zijn lichaamstaal en gedrag het beste.

De Franse buldog is fors gebouwd en kan zijn warmte slecht kwijt. Het is daarom niet verstandig om de hond zware inspanningen te laten verrichten bij hoge temperaturen. De meeste Franse buldoggen doen het bij warmte echter instinctief rustig aan.

De ogen en gezichtsplooien vragen extra verzorgingsaandacht.

Populariteit

Sinds 2004 is de populariteit van het ras toegenomen. De vraag is groot, met als gevolg dat er malafide handel in dit ras is ontstaan. Pups gekocht bij malafide handelaren zijn goedkoper, maar lang niet altijd gezond. Bovendien worden de honden veelal gefokt onder slechte omstandigheden. De dierenbescherming noemt handelaren malafide als ze alleen voor het geld fokken en geen interesse hebben in het welzijn van de dieren. Landen waar veel malafide hondenhandel plaatsvindt zijn: Estland, Hongarije, Oekraïne, Polen, Rusland, Slovenië en Tsjechië. De honden worden gefokt op zogenoemde 'puppyfarms'. Er zijn overigens ook malafide fokkers te vinden in Nederland en België. Vaker zullen Nederlandse en Belgische handelaren echter puppy's importeren vanuit Oost-Europa.

 

Weergave: Lijst / Rooster
Aantal weergegeven:
Sorteren op:
Franse Bulldog Geboren 13/8/18 Voor reservatie beschikbaar: 4 Reutjes Mogen nest ..
Neem contact op