Engelse cockerspaniêl

Design:
Tworzenie stron internetowych

Fotograf Poznań

Engelse cockerspaniêl

De Engelse cockerspaniël is een hondenras. De Engelse cockerspaniël is een ijverig, actief, en krachtig jachthondje, met een altijd vrolijk kwispelend staartje. Zijn lichaam is gebalanceerd en compact. Idealiter moet de afstand van de schoft tot de grond gelijk zijn aan de afstand van de schoft tot aan de staartaanzet. De vacht van de cockerspaniël is glad en aanliggend, zijdeachtig en niet gegolfd; de bevedering is niet zo overvloedig.

Kenmerken en eigenschappen:

  • Schofthoogte: Reu 40 - 41 cm. Teef 38 - 39 cm
  • Gewicht: Reu 14 - 15 kg. Teef 12 - 13 kg
  • Leeftijd: tot 13 - 14 jaar
  • Kleur: eenkleurig zwart of rood;bruin (chocolate); roodsable en bruinsable; zwart met roodbruine aftekening (black and tan) of zwart-wit, oranjewit, zwart-wit met bruin (tricolor) alsmede rood-, bruin- en zwartschimmels.

Gezondheid:

De Engelse cockerspaniël wordt volgens de richtlijnen van de Nederlandse Spanielclub onderzocht op de oogaandoeningen PRA en cataract en op heupdysplasie. Verder komt er regelmatig cardiomyopathie (hartaandoening) bij voor en doofheid. Indien is het zeer belangrijk om de poten van een cocker spaniël zeer goed af te doen. Integendeel zijn dan ook kansen op infecties of andere ziektes.

Karakter:

De cockerspaniël is een jachthond, en zal reageren op vogels, konijnen en katten die hij ziet. Het is een kindvriendelijk en altijd vrolijk en energiek hondenras. Verder houdt de cocker van water en zwemmen, evenals apporteren. Hij kan ook goed samenleven met katten indien dit hem aangeleerd is als pup.

 

Er zijn geen producten in deze categorie.